11 Aralık 2016 Pazar

Bursa EMDR

EMDR tedavisinin yoğun araştırmalar sonucunda travma tedavisinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Emdr Terapisi bütünleştirici bir psikoterapi yaklaşımıdır. EMDR birçok farklı Psikolojik terapi tedavi yaklaşımlarını içeren standardize protokoller kümesidir. Bugüne kadar, EMDR terapisi her yaştan milyonlarca insanın çeşitli rahatsızlıklarında rahatlamasında yardımcı olmuştur.

EMDR Trapsisini Uzman Psikolog veya Psikiyatri Uzmanından almanız gerekmektedir. Bu konuda yıllarca Bursa EMDR olarak danışanlarınıza yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

10 Aralık 2016 Cumartesi

EMDR Terapi Nasıl Uygulanır?

EMDR terapisinde 8 aşamalı, üç yönlü (geçmiş, şimdi, gelecek) bir protokol uygulanır. Hedef, geçmişte yaşanan anıların yeniden işlenerek duyarsızlaşmanın sağlanması, bugünkü semptomların tedavisi, danışanın gelecekte karşılaşacağı benzer sorunlar karşısında, kazandığı olumlu inanç ve duyguların geliştirdiği yeni bakış açısının yönlendirdiği davranışları gösterebilmesidir.

2 Aralık 2016 Cuma

ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?




Her anne baba çocuğunun çok yetenekli olmasını ister. Çocuğunun bilgi ve becerilerini geliştirebilmesi uğruna imkanları dahilinde her fedakarlığa katlanabilir. Çocukta ise öğrenmeye dair doğuştan bir merak vardır; ama bir de bakarsınız ki, çocuğunuzun hareketlenmeye başladığı andan itibaren çevresindeki nesneler üzerine geliştirdiği, bazen müdahaleci olmaya kadar varan o merak ve motivasyonu, okul döneminde yitip gitmiş. Çocuğumuzun öğrenme, bilgi ve becerilerini geliştirmesine yönelik arzumuz sürekli canlı kalmaktayken, onun öğrenme tutkusu tükenmiştir.