19 Mart 2017 Pazar

EMDR


EMDR


Birden fazla mesleki kuruluş tarafından çıkarılan rehber ilkeler geçtiğimiz günlerde EMDR'nin güvenilirliğini artırdı. Bu yönergeler, tedaviden kimin yararlanabileceğini tanımlar. Örneğin:

Amerikan Psikiyatri Birliği (APA), EMDR'nin akut ve kronik TSSB semptomlarının tedavisinde etkili olduğunu kaydetti. APA'ya göre, EMDR, yaşadıkları travmatik olaylardan bahsetmekte sorun yaşayan insanlar için özellikle yararlı olabilir. APA yönergeleri, EMDR 'den gelen gelişmelerin zamanla devam edebilecek olup olmadığını söylemek için başka araştırmalara ihtiyaç duyulduğunu belirtmektedir.
Gazi İşleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı ortaklaşa klinik uygulama kılavuzları yayınladı. Bu yönergeler hem askeri hem de askeri olmayan popülasyonlarda TSSB tedavisi için EDMR'yi "şiddetle tavsiye" etmiştir. Ayrıca, bu yaklaşımın bazı çalışmalardaki diğer psikolojik tedaviler kadar etkili olduğunu ve diğerlerinde daha az etkili olduğuna dikkat çekiyorlar.

EMDR Nasıl Çalışır?


EMDR konusunda araştırma yapan bilim adamları EMDR terapisinin nasıl tedavş edici bir etki oluşturduğunu anlamak ta zorlanmakta. Sıkıntı verici olayların geri çağrılmasına neden olan ve duygusal sonuçlarından dikkatleri çeken EMDR, bazı açılardan TSSB'nin altın standart davranışsal psikoterapötik tedavisi olan uzun süreli maruz kalma terapisinde kullanılan temel ilkeleri ödünç alıyor. Bazı terapistler EMDR azaltır inanıyoruz kaygı . Bu, hastaların rahatsız edici düşüncelerini kontrol altına almalarını sağlar.

emdr

Kaynak:http://www.webmd.com
http://bursaemdr.com/