28 Ekim 2016 Cuma

Mevsimsel Depresyon

Güneşin insanlar üzerinde fiziksel ve ruhsal açıdan olumlu bir etkisi vardır. Güneşli ve sıcak günlerde kendimizi çok daha enerjik ve huzurlu hissederiz. Sıcak günlerin ardından değişen hava birçok insanın ruh halini olumsuz yönde etkileyebilir. Günlerin kısalmaya başlaması, yağışlı ve serin havalar, daha çok kapalı ortamlarda kalmamız nedeniyle duygu durumumuz değişir ve daha depresif bir hale geliriz. Kış aylarında değişen havayla birlikte sabah uyanmakta güçlük, enerji kaybı, yorgun ve bitkin uyanma, konsantrasyon güçlüğü, yorgunluk, karamsarlık, erteleme ve aşırı duygusal tepkiler verme gibi belirtiler mevsimsel bir depresyonun habercisi olabilir.

Depresyon belirtilerini sizin davranışlarınıza uyuyorsa psikolog desteği almanız gerekebilir.

Mevsimsel depresyon

Güneşin insanlar üzerinde fiziksel ve ruhsal açıdan olumlu bir etkisi vardır. Güneşli ve sıcak günlerde kendimizi çok daha enerjik ve huzurlu hissederiz. Sıcak günlerin ardından değişen hava birçok insanın ruh halini olumsuz yönde etkileyebilir. Günlerin kısalmaya başlaması, yağışlı ve serin havalar, daha çok kapalı ortamlarda kalmamız nedeniyle duygu durumumuz değişir ve daha depresif bir hale geliriz. Kış aylarında değişen havayla birlikte sabah uyanmakta güçlük, enerji kaybı, yorgun ve bitkin uyanma, konsantrasyon güçlüğü, yorgunluk, karamsarlık, erteleme ve aşırı duygusal tepkiler verme gibi belirtiler mevsimsel bir depresyonun habercisi olabilir.

Depresyon belirtilerini sizin davranışlarınıza uyuyorsa psikolog desteği almanız gerekebilir.

23 Ekim 2016 Pazar

EMDR'nin Etkinliği Kanıtlandı mı?

Onlarca kontrollü araştırma sonucunda EMDR’nin danışanların çoğunluğunun travma sonrası stres semptomlarını etkili bir biçimde azalttığı veya ortadan kaldırdığı, psikolojik sorunları ile bağlantılı olan semptomlarda da (endişe gibi) azalma sağladığı görülmüştür. EMDR birçok uluslararası sağlık ve devlet kurumu tarafından da etkili bulunmaktadır. Bunlardan bazıları:

Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO, World Health Organization)
Birleşik Krallık Sağlık Bakanlığı (United Kingdom Department of Health)
Amerikan Psikiyatri Birliği (American Psychiatric Association)
Amerika Savunma Bakanlığı (U. S. Department of Defense)
Uluslararası Travmatik Stres Çalışmaları Birliği (International Society for Traumatic Stress Studies)
Amerika Savaş Gazileri Bakanlığı (U.S. Department of Veterans Affairs)
Amerika Savunma Bakanlığı (U. S. Department of Defense)
Birleşik Krallık Sağlık Bakanlığı (United Kingdom Department of Health)
Ulusal İsrail Akıl Sağlığı Kurulu (Israeli National Council for Mental Health)
bursaemdr.com

http://www.terapipisikolog.com

EMDR'ye Onay Veren Kurum ve kuruluşlar

• American Psychiatric Association 
• Medical Program Committee, Stockholm
• Dutch Institute for Healthcare Improvement 
• American Psychological Association
• Israeli National Council for Mental Health 
• Northern Ireland Department of Health
• United Kingdom Department of Health
• Department of Defense, USA
 • ISTSS: International Society for Traumatic Stress Studies

EMDR gerçekten işe yarıyor mu?

Yaklaşık 20 kontrollü çalışmalar EMDR etkilerini inceledik. Bu çalışmalar sürekli EMDR etkili bir müşterilerinin çoğunluğu için travma sonrası stres belirtilerini ortadan kaldıran / azaldığını bulduk. Müşteriler genellikle anksiyete gibi diğer ilişkili semptomlarda iyileşme bildirmektedir. Travmatik Stres Çalışmaları Amerikan Psikiyatri Derneği ve International Society güncel tedavi kılavuzları travma sonrası stres için etkili bir tedavi olarak EMDR belirleyin. EMDR aynı zamanda ABD Gazi İşleri Bakanlığı ve Bölümü Savunma, Sağlık Birleşik Krallık Bölümü, Ruh Sağlığı İsrail Ulusal Konseyi ve diğer birçok uluslararası sağlık ve kamu kurumları tarafından etkili bulunmuştur. Araştırmalar ayrıca, EMDR etkili ve hızlı bir tedavi olabileceğini göstermiştir.
bursaemdr.com

EMDR Yaptıranlar ne diyor?


EMDR terapisi yaptıranların yorumları

EMDR istemcileri ne diyorsun ...
Ben 20 yılı aşkın bir süredir Kanadalı Ordusu'nun bir üyesi oldu. Ben OSI (operasyonel stres yaralanma), depresyon ve sarhoş bir sürücü tarafından öldürüldü kızım ve eşi kaybı yaşadı. benim parçası tedavi ve iş bir yıldan fazla Sonunda biraz huzur, Öfkem ve depresyon yönetilebilir seviyeye indirdi bulduk. Bugün, ben bu tedavi EMDR kadar şimdiye kadar ruh sağlığı alanında alınan en iyi olduğunu biliyoruz .... tünelin sonundaki ışığı görür, ve harika bir şey yok ilaçlarını olduğunu.
Teşekkür ederim, GC

terapi yaptıranların yorumları


Bu EMDR Küçük kızımı nasıl değiştiğini hakkında bildirmek için bir not olduğunu. Biz Kasım 2005 yılında tedaviye başladı ve şimdiye kadar 8 seans oldu. O 6 yaşında ve istismar edilmekten gelen TSSB şiddetli semptomlar olmuştur. Düzenli tedavi biraz başarılı olmasına rağmen, onun ilerleme yavaş ve ardous oldu. Şimdi sigificantly azaltılmıştır, EMDR ile kızım mutlu görünüyor, ve onun "uyar" (saldırgan öfkeleniyor). Biz EMDR terapisi hala olsa da, biz bu terapi değerli kızı yardımcı olmuştur düşünüyorum ne kadar söylemek için sabırsızlanıyordu. Biz denedim hiçbir şey bu başarılı oldu.
En derin saygılarımla,
RA Colorado


Birkaç yıl önce ben EMDR terapisi yaptırdım. Ben tabii ki, şüpheci oldu. zaman içinde bu noktada, ancak, ben evliliğimi, benim aklı ve çocuklarım ile olan ilişkimi kurtardı görüyoruz. Ben asla çok kaybı ve ettikten sonra TSSB acı bile sağlıklı bir yaşam yolunda durdu ne fark etti. Bu harika bir tedavi var ve daha fazla kişi bu konuda bilgilendirilmelidir. Kaza genelinde çalıştırmak için şanslıydım.
Teşekkür ederim,
JM

Çeviri yapılmıştır


22 Ekim 2016 Cumartesi

Travma Nedir ?




Travma, sadece stres düzeyini arttıran olaylara verdiğimiz ad olarak bilinmektedir. Buna karşın, günlük yaşamımızı bozan, ani ve beklenmedik gelişen, dehşet, kaygı ve endişe yaratan, kişinin anlamlandırma süreçlerini bozan olaylar, travmatik yaşantılar olarak tanımlanabilmektedir. Yaşanmış bir trafik kazası, bir doğal afet  vb. olaylar örnek verilebilir.

Travma Zeminleri ve Tepkiler 


Kişi gerçek bir tehditle karşılaştığını algılamış, fiziksel zarara maruz kalmış veya buna tanık olmuş, bu esnada da aşırı derecede korku, çaresizlik ve dehşet hissetmişse, bu durum kişi için travmatik bir yaşantı olarak tanımlanabilir.

Diğer bir deyişle bir olayda


• Sevdiklerimize karşı tehdit algılama
• Yaşama karşı tehdit algılama
• Vücudun bütünlüğüne karşı tehdit algılama
• İnanç sistemlerimize karşı tehdit algılama söz konusu ise bu olay kişi için travmatik bir yaşantıdır.

Bu tür olaylarda kişilerde genellikle gücü kötüye kullanma, duyulan güvene ihanet etme, çaresizlik, tuzağa düşme, acı, kafa karışıklığı ve/veya kayıp söz konusu olabilmektedir. Bu oldukça geniş tanım, içeriğinde hem tek seferlik olaylar (kazalar, doğal afetler, suçlar, ameliyatlar, ölümler, vb.) hem de tekrarlayan ve süregiden olaylar (çocuk istismarları, çocuk ihmalleri, savaşlar, şiddet içeren ilişkiler, vb.) bulundurmaktadır. Travmaya son yıllarda, olayın kendisinden ziyade kişide bıraktığı etki üzerinden yaklaşılmaktadır. Trafik kazası geçirmiş iki kişiden biri, bu yaşantıda fiziksel bütünlüğüne bir tehdit algılamamış ise bu olay onun için travmatik olmamakta iken, aynı kazayı yaşamış ikinci kişi, bu olayı hayatını tehdit eden bir felaket olarak algılamış ise kaza bu kişi için travmatik bir olay niteliği kazanmaktadır. Psikolojik travma, olayı yaşayan kişinin algısı ve değerlendirmesi doğrultusunda tanımlanmıştır.

Travmaya Zemin Hazırlayan Olaylara Verilen Normal Tepkiler 


Analiz ve araştırma sonuçlarına göre, felaketlere verilen tepkileri beş aşamada incelemek mümkündür:

1. İlk etki aşaması : Kaygı ve korkular ön plandadır.

2. Kahramanlık aşaması: Birçok kişi, felaketin korkunç sonuçları ve kayıplarıyla başaçıkmak için fiziksel ve zihinsel olarak kendini tüketircesine çalışır.

3. Balayı aşaması: Hayatta kalındığı, özel ve/veya devlete bağlı kuruluşlardan gelen yardımlar için büyük bir minnettarlık yaşanır.

4. Uyanış aşaması: Kuruluşların veya görevlilerin yapılması gerekenleri zamanında yapmamış olmalarına duyulan engellenmişlik hissi ve öfke ön plandadır.

5. Yeniden yapılanma aşaması: Zihinsel ve duygusal yeniden yapılanma sonucunda, algılamalar daha gerçekçi bir hal alır. Karşılaşılan problemlere kişisel çözümler getirebilmek için sorumluluk üstlenme kabul edilir. Gerekli görüldüğü koşulda bu son aşama psikoterapinin en verimli olması beklenen aşamadır.
bursaemdr.com

Bursa EMDR terapisi ne kadar sürer?

Bursa EMDR terapisi ne kadar sürer? sorusunu cevaplamak zordur çünkü süre kişiden kişiye değişmektedir. Bir veya daha fazla seans sorunun doğasını anlamak ve EMDR uygun bir tedavi olup olmadığına karar vermek için terapist için gereklidir. terapist de daha tam EMDR tartışmak ve yöntemle ilgili soruları cevaplamak için bir fırsat sağlayacaktır. Terapist ve istemci EMDR, belirli bir problem için uygun olduğunu kabul ettikten sonra, gerçek EMDR terapisi başlayabilir.

Emdr Terapisi seansları ne kadar sürer?

Tipik bir EMDR oturumu 60 ila 90 dakika arasında sürer. sorun, yaşam koşulları tipi ve önceki travma miktarı birçok tedavi oturumları gerekli nasıl belirleyecektir. EMDR ayrı bir terapist ile bir yardımcı tedavi olarak, terapi "konuşurken" standart içinde kullanılan veya kendi başına bir tedavi olarak yapılabilir.



emdr terapisi ne kadar süre ile uygulanır

EMDR Terapisi Nedir?



EMDR (EMDR) tedavisi yoğun araştırılmış ve travma tedavisinde etkili olduğu kanıtlanmıştır bütünleştirici bir psikoterapi yaklaşımıdır. EMDR birçok farklı tedavi yaklaşımları öğeleri içeren standardize protokoller kümesidir. Bugüne kadar, EMDR terapisi her yaştan milyonlarca insanın psikolojik stres birçok çeşit rahatlatmak yardımcı olmuştur.
bursaemdr.com

EMDR nasıl çalışır?

psikoterapi herhangi bir biçimde nörobiyolojik veya beyinde nasıl çalıştığını kimse bilmiyor. Ancak, biz bir kişi çok üzgün olduğunda normalde olduğu gibi, beyin bilgileri işlemek olamayacağını biliyorum. Bir an ", zaman içinde donmuş" olur ve görüntüler, kokular, sesler, çünkü bir travma hatırlayarak içinden ilk kez gidiş kadar kötü hissedebilir ve duygular değişmedi. Bu tür anılar bir kişinin dünya görür şekilde ve diğer insanlarla ilişki yolu ile müdahale kalıcı olumsuz bir etkiye sahip.
EMDR beyin bilgi süreçleri yolu üzerinde doğrudan etkisi var gibi gözüküyor. Olay akla getirildiğinde, normal bilgi işleme böylece başarılı bir EMDR seansı sonrasında devam edilir, bir kişi artık, görüntü relives sesler ve duygular. Hala ne olduğunu hatırlamıyorum, ama o daha az üzücü. Tedavinin Birçok tür benzer hedeflere sahip. Ancak, EMDR, rüya ya da REM (rapid eye movement) uyku sırasında doğal olarak oluşur ne benzer olduğu görülmektedir. Bu nedenle, EMDR, bir kişi yeni ve daha az sıkıntılı bir şekilde rahatsız edici materyal görmenize yardımcı olur bir fizyolojik temelli tedavi olarak düşünülebilir.
bursaemdr.com

EMDR Ne Kadar Sürer?






 EMDR terapi literatüründe 'kısa süreli terapiler' grubunda yer alır. EMDR tedavisinin ne kadar süreceği sorunun tipi, danışanın bugünkü yaşam koşulları, önceki travmaların sayısı ve etkisi ile bağlantılıdır. Her kişinin bilgileri kendi değerleri ve deneyimleri doğrultusunda kendine has bir biçimde işlemesi de süreyi etkiler.
bursaemdr.com


EMDR terapisi nedir

EMDR TERAPİSİNİN AŞAMALARI.
EMDR (EMDR) yoğun araştırılmış ve travma tedavisinde etkili olduğu kanıtlanmıştır bütünleştirici bir psikoterapi yaklaşımıdır. EMDR birçok farklı tedavi yaklaşımları öğeleri içeren standardize protokoller kümesidir. Bugüne kadar, EMDR terapisi her yaştan milyonlarca insanın psikolojik stres birçok çeşit rahatlatmak yardımcı olmuştur. Aşağıda EMDR Terapisi Kısa Açıklama.

EMDR TERAPİSİNİN 8 AŞAMASI VARDIR.

tam tedavi alacak süre müşteri tarihinin bağlıdır. hedeflerin tam tedavi üç yönlü protokol (1-geçmiş anılar, 2-Mevcut rahatsızlık, 3-gelecek eylemler) içerir ve belirtileri hafifletmek ve tam klinik tablonun ele ihtiyaç vardır. EMDR tedavisinin amacı tamamen sorunlara neden olan deneyimler işlemek için ve tam sağlık için gerekli olan yenilerini eklemektir. "İşleme" bu konuda konuşmak anlamına gelmez. "İşleme" sorunları "sindirilir" ve beyinde uygun saklanan olmaya neden olan deneyimler sağlayacak bir öğrenme durumunu kurma anlamına gelir. Bu bir deneyim sizin için yararlı olduğunu öğrendim ve beyinde uygun duygularla saklanan ve gelecekte olumlu şekillerde size rehberlik muktedir olacağı anlamına gelir. uygunsuz duygular, inançlar ve vücut duyumları atılır. Negatif duygular, duygular ve davranışlar genellikle yanlış yönlere iterek çözülmemiş önceki deneyimleri kaynaklanır. EMDR tedavisinin amacı sağlıklı ve kullanışlı davranışlar ve etkileşimlere yol açacaktır duygular, anlayış ve bakış açıları ile terk etmektir.

Aşama 1: Tarih ve Tedavi Planlaması

Genellikle yeni sorunlar ortaya çıkar, özellikle tedavinin başlangıcında 1-2 seans sürer ve tedavisi boyunca devam edebilir. EMDR tedavisinin ilk aşamasında, terapist istemci kapsamlı bir geçmişe alır ve bir tedavi planı geliştirir. Bu aşama tedavisi onu getirdi belirli bir sorun, onun bu sorunun kaynaklanan davranışlar ve onun belirtilerin bir tartışma içerecektir. Bu bilgilerle, terapist EMDR kullanmak için belirli hedefler tanımlayan bir tedavi planı geliştirmek olacaktır.Bu hedefler sorunu, sıkıntıya yol mevcut durumları yarattığı geçmişten olay (lar) ve istemci onun gelecekteki refahı için öğrenmek gerekir anahtar becerileri veya davranışları içerir. EMDR sıradışı özelliklerinden biri tedavi görmek isteyen kişi ayrıntılarıyla onun rahatsız edici anıları herhangi tartışmak zorunda olmamasıdır. bazı bireylerin rahat ve hatta özelliklerini vererek tercih ederken Yani, diğer insanların genel resim veya anahat daha fazla ortaya çıkabilir.Terapist sorduğunda, örneğin, "sen değersiz ve işe yaramaz hissediyorum Ne olay hatırlıyor musunuz?" kişi "Bu kardeşim bana yaptığı bir şeydi." diyebilir Bu terapist belirlemek ve EMDR ile olayı hedef için gereken tüm bilgileri olduğunu.

2. Aşama: Hazırlık

En müşteriler için bu sadece 1-4 seans sürer. Diğerleri için, bir çok travmatize arka plan ile, ya da bazı tanı ile, daha uzun bir süre gerekli olabilir. hızla ortaya çıkabilecek herhangi bir duygusal rahatsızlık ile başa böylece temelde, uzmanınız size bazı özel teknikler öğretir. Bunu yapabilirseniz, genellikle bir sonraki aşamaya geçmek için edebiliyoruz. Hazırlık aşamasının temel amaçlarından biri istemci ve terapist arasındaki güven ilişkisi kurmak etmektir.kişi EMDR müşteri kendi klinisyen güven yoksa, onun rahatsız edici anıları hakkında büyük detaya gitmek zorunda olmasa da, o doğru ne hissettiğini ve ne değiştirir o (ya da değil), göz hareketleri sırasında yaşandığı rapor değil . o sadece klinisyen memnun etmek istiyor ve o, dünyanın hiçbir terapi onun travma çözeceğini olmadığında o daha iyi hissettiğini söylüyor edin. Tedavinin herhangi bir biçimde ortak bir hedefe ulaşmak yardımcı olmak için herhangi bir zarar, ihtiyaç ya da hayal kırıklıkları duymak için gereken bir kolaylaştırıcı ya da rehber olarak klinisyen bakmak en iyisidir. EMDR sadece göz hareketleriyle daha çok daha fazla olduğunu ve klinisyen gidiyor işleme tutmak için gerekli prosedürlerden herhangi istihdam zaman bilmesi gerekir. Hazırlık Aşaması sırasında, klinisyen nasıl yapılır EMDR, teorisini ve ne kişi tedavi sırasında ve sonrasında bekleyebilirsiniz açıklayacağız. Son olarak, klinisyen sırasında veya bir seanstan sonra ortaya çıkabilecek herhangi bir duygusal rahatsızlık karşısında kendini sakinleştirmek için müşteriye gevşeme teknikleri çeşitli öğretecektir. Bu araçları Öğrenme herkes için önemli bir yardımcıdır.Gezegendeki en mutlu insanlar kendilerini rahatlatıcı ve hayatın kaçınılmaz ve genellikle umulmadık, stresten açtıktan yolları var. EMDR terapisi amaçlarından biri müşteri kendini bakabilirim emin olmaktır.

Aşama 3: Ölçme

etkin bir şekilde işlenebilir, böylece kontrollü ve standart bir şekilde her bir hedef ulaşmak için kullanılır. İşleme bu konuda konuşmak anlamına gelmez.Aşağıdaki Yeniden işleme bölümlere bakın. klinisyen hedefin yönleri işlenecek tanımlar. İlk adım en iyi bellek temsil eden (Phase One sırasında tespit edilmiştir) hedef olayı belirli bir resim veya sahneyi seçmek için kişi içindir.Sonra olayla ilişkili olumsuz benlik inancı ifade eden bir açıklama seçer. o entelektüel deyimi yanlış olduğunu bilse bile, o odaklanmak önemlidir. Bu negatif inançlar aslında hala var rahatsız edici duyguların Sözelleştirmeler vardır. Ortak olumsuz bilişler gibi ben "kirli değilim" "Ben, sevilmeyen duyuyorum" ", değersiz değilim" "Ben, çaresiz olduğumu" olarak ifadeleri içerir "Ben kötüyüm" gibi istemci sonra olumlu bir öz-deyimi alır bu onun yerine inanmazdı. Bu ifade "I değerli / sevimli / iyi bir insan am / kontrol" veya iç kontrol duygusu içermelidir "Ben başarılı olabilir." Birincil duygu böyle bir doğal afet sonrasında olduğu gibi korku olduğunda Bazen, negatif biliş "Ben tehlikede olduğumu" ve pozitif biliş, olabilir, olabilir "Şimdi güvende değilim."korku uygunsuz, çünkü olumsuz bir biliş kabul edilebilir "Ben tehlikede değilim" - bu sinir sisteminde kilitli, ancak tehlike aslında geçmiş. Pozitif biliş mevcut aslında uygun olanı yansıtmalıdır. Bu noktada, terapist onun pozitif inanç Biliş (VOC) ölçeğin 1-to-7 Geçerlilik kullandığını nasıl hissettiğini doğru tahmin kişiyi soracaktır. "1", "tamamen yanlış" eşittir ve "7" eşittir "tamamen doğru." Kişi, "hissediyor" değil nasıl yansıtan bir puan vermek önemlidir "düşünüyor." Biz mantıklı bir şey yanlış, ama biz en çok nasıl tahrik olduğunu "bilmek" olabilir "hissediyor." Ayrıca, Değerlendirme aşamasında, kişi o hedefle ilişkilendiren olumsuz duygular (korku, öfke) ve fiziksel duyumları (mide sıkılığı, soğuk eller) tanımlar. Müşteri ayrıca -to-10 0 (hiçbir rahatsızlık) kullanarak rahatsızlık (sen? Hiç yaşadım kötü duygu) Sorunlarının Subjektif Birimleri fiyatları (MKB) ölçek.Tek bir travma yeniden işleme için yeniden işleme genellikle 3 seans içinde gerçekleştirilir. Daha uzun sürerse, zaman bu miktarın içinde bazı iyileştirme görmelisiniz. Aşama Üç aracılığıyla spesifik bir hedef olayların kapsamlı tedavi ve yeniden işleme için zemin. göz hareketleri (veya musluklar veya sesleri) Aşağıdaki üç aşamalarında kullanılmasına rağmen, karmaşık bir tedavinin yalnızca bir bileşenidir. adım adım sekiz fazlı yaklaşımının kullanılması deneyimli, eğitimli EMDR klinisyen mantıklı ve standart bir şekilde müşteri için tedavi etkilerini maksimize etmek için izin verir. Aynı zamanda müşteri ve her tedavi seansında ilerlemeyi izlemek için klinisyen hem de sağlar.

4. Aşama: Duyarsızlaştırma

Onlar köpük değerlendirmesi ile ölçülür bu aşama müşterinin rahatsız edici duygular ve hisler üzerinde duruluyor. Hedeflenen olay değişiklikleri ve rahatsız edici unsurları olarak (ortaya çıkabilecek diğer anılar, anlayış ve dernekler dahil) kişinin yanıtları tüm bu aşaması fırsatlar çözümlenir. Bu aşama belirlemek ve meydana gelmiş olabilir ve hedef ile ilişkili benzer olaylar çözmek için fırsat verir. Bu şekilde, bir istemci aslında onun ilk hedefleri aşmak ve onun beklentilerinin ötesine iyileştirebilir. (Bu daha uygun olup olmadığını ya da 1 veya 2) onun SUD-tonlama düzeyleri sıfıra indirilmiştir kadar duyarsızlaştırma sırasında, terapist uygun vardiya ve odak değişiklikleri ile göz hareketi (ya da uyarılma diğer formları) setler kişiyi açar. ana hedef ile başlayarak, bellek farklı dernekler takip edilmektedir. Örneğin, bir kişinin korkunç bir olay ile başlar ve yakında diğer dernek olabilir. klinisyen hedefin tam çözünürlükte hastaya rehberlik edecek. oturumları ve tam bir tedavi üç seans transkript örnekleri F. Shapiro & MS Forrest (2004) EMDR bulunabilir. New York: BasicBooks.
http://www.perseusbooksgroup.com/perseus-cgi-bin/display/0-465-04301-1

5. Aşama: Kurulum

amaç konsantre ve kişinin orijinal olumsuz inancını yerine belirlemiştir olumlu inanç gücünü artırmaktır. Örneğin, istemci babası ve bir negatif inanç tarafından dövüldüklerini bir zihinsel görüntü ile başlayabilir "Ben güçsüz değilim." Duyarsızlaşma Faz sırasında o çocukluk olayın terör işlenmesi ve tam bir yetişkin olarak şimdi o küçükken o yoktu gücü ve seçimler olduğunu fark etmiş olacaktır. Tedavi, onun olumlu biliş bu beşinci aşamasında, güçlendirilmesi ve kurulacak "Ben şimdi kontrol, duyuyorum". kişinin olumlu biliş sonra Biliş (VOC) ölçek geçerliliği kullanılarak ölçülür inanmaktadır nasıl derinden. kişi 7 düzeyinde (tamamen doğru) onun pozitif öz-deyiminin tam gerçeği kabul etmek için hedeftir. Neyse ki, EMDR, herkes uygun negatif duygular döken yapamazsınız gibi, bu kişinin bu da uygun olmayan olumlu bir şey inanmak yapamaz. kişi aslında durumun kontrol gerçekten olabilmek için, bu tür kendini savunma eğitimi gibi bazı yeni beceri öğrenmek gerektiğinin farkındadır Yani, onun olumlu inanç geçerliliği gibi, sadece ilgili seviyeye yükselecek VOC ölçekte 5 ya da 6.

Aşama 6: Vücut tarama

Pozitif biliş güçlendirilmiş ve kurulduktan sonra, terapist akla ilk hedef olayı getirmek ve onun vücudunda herhangi bir kalıntı gerginlik fark olmadığını görmek için kişiye isteyecektir. Eğer öyleyse, bu fiziksel duyumları sonra yeniden işlenmesi için hedeflenir. EMDR seansları binlerce Değerlendirmeleri çözülmemiş düşünceler fiziksel tepki olduğunu gösterir. Bu bulgu bir kişinin olumsuz travmadan etkilenen zaman, travmatik olay hakkında bilgi motorik (ya da vücut sistemleri) depolandığını yerine anlatı bellek daha bellek belirten bellek bağımsız çalışmalar tarafından desteklenen ve olumsuz duyguları ve fiziksel duyumları korur olmuştur orijinal olay. bu bilgiler işlendiğinde, ancak daha sonra anlatı taşıyabilirsiniz (veya verbalizable) bellek ve vücut duyumları ve onunla ilişkili olumsuz duygular kaybolur. Müşteri herhangi bir vücut gerginlik hissetmeden orijinal hedefi getirebilir kadar bu nedenle, bir EMDR oturumu başarılı olarak kabul edilmez. Pozitif öz inançları önemlidir, ama sadece bir entelektüel seviyeden fazla iman gerekir.

Aşama 7: Kapatma

Kapatma kişi başında daha iyi hissediyorum her oturumun sonunda bırakır sağlar her tedavi seansı sona erer. Travmatik hedef olayın işlenmesi tek bir oturumda tam değilse, terapist denge duygusu yeniden kazanmak için kendini sakinleştirici çeşitli teknikler kullanarak kişiyi yardımcı olacaktır. EMDR oturumu boyunca, müşteri kontrolünde olmuştur (örneğin, o her an "dur" jest elini yükseltmek için tamam olduğu öğretilir) ve istemci terapist dışarıda kontrol hissetmeye devam etmeleri önemlidir ofis. O da hangi o onu daha sakin hissediyorum yardımcı olmak için kendi başına kullanabileceği teknikler bu deneyimleri ve kaydetmek için bir dergi nasıl kullanılacağı, (bazı işlemler, bazı yeni malzeme ortaya çıkabilir devam edebilir) oturumları arasında beklemek ne brifing edilir.

Aşama 8: Yeniden Değerleme

sonraki oturumlarda başında her yeni oturumu açar, terapist, pozitif sonuçlar (düşük köpük, yüksek VOC, hiçbir vücut gerginlik) muhafaza edilmiş olduğundan emin olmak için kontrol tedaviye ihtiyaç herhangi bir yeni alanları belirler ve ek hedefler yeniden işleme devam . Yeniden Değerleme Faz müşterinin sorunlarla başa çıkmak için gerekli olan tedavi planları aracılığıyla klinisyene yol gösterir. İyi tedavinin herhangi bir biçimde olduğu gibi, Yeniden Değerleme Faz zamanla tedavinin başarısını belirlemek amacıyla hayati önem taşımaktadır. istemciler EMDR ile hemen rahatlama hissedebilirsiniz rağmen, antibiyotik ile tedavi bir bütün ders tamamlamak için olduğu gibi, tedavinin sekiz evrelerini tamamlamak için de önemlidir.

Dünü, Bugünü ve Geleceği

EMDR terapisi önceki formları daha hızlı sonuçlar üretebilir rağmen, hız sorunu değildir ve her müşteri farklı ihtiyaçları olduğunu hatırlamak önemlidir. Başka, daha sonra, sadece ortaya çıkarmak için tedavinin ilk altı aşamalarında hızla tedaviye ihtiyacı daha da önemli bir şey devam edebilir iken Örneğin, bir müşteri, güven (Phase Two) yeterli duygularını kurmak için hafta sürebilir.EMDR terapisi sorununa katkıda geçmiş anılar odaklanmıştır kadar da, tedavi tam değil, rahatsız edici ve hangi becerileri mevcut durumları müşteri gelecek için gerekebilir. F. Shapiro & MS Forrest (2004) EMDR: Anksiyete, Stres ve Travma için Atılım Terapi alıntılar.


EMDR Tarihi



EMDR terapisi araştırmacılar EMDR klinik kullanım için en yüksek standartları aramak mesleki bir dernektir. EMDR terapisi belirtileri ve çeşitli koşullarda tedavisi için dünya çapında ruh sağlığı önde gelen kuruluşları tarafından kabul edilen bir psikoterapi olduğunu. Bu web sitesi, klinisyenler, araştırmacılar ve üyelerimizin hizmet kamuoyu da dahil olmak üzere daha fazla EMDR topluma bilgi sağlar.

1995

EMDR Uluslararası Birliği aslen EMDR terapisi eğitimli klinisyenler için profesyonel destek sağlamak için, bir 501 (c) (3) hayır kurumu olarak 1995 yılında kuruldu. EMDRIA, sürekli mesleki eğitim sağlayan, eğitim standartlarının belirlenmesi tartışmalar için bir forum ve EMDR terapisi gelişimini sağlamak ve kalite araştırmaları teşvik ile suçlandı. Organizasyon 473 Şartı üyeleri ve gönüllü bir çok özel çekirdek ile başladı ve Phoenix, Arizona dışında bir Dernek Yönetim Şirketi tarafından yönetiliyordu.
1996

1 EMDRIA Konferansı Denver gerçekleştirildi.
EMDRIA Bülteni 1. konular yayınlandı.
1997

EMDRIA Austin, Teksas kendi ofisini açtı ve İcra Direktörü Carol York, MSSW, LMSW-ACP ilk (part-time) kiraladı. Üç idari personel vardı.
EMDRIA web sitesi tanıtıldı www.emdria.org .
Müşteri broşürü, "EMDR nedir?" yaratıldı.
1998

organizasyona ek üye yararları ve programlar eklemek için arzusu ile, EMDRIA bir 501 (c) kendi IRS atama (6) Profesyonel üyelik organizasyonu değiştirmek için gerekli Kurulu'na açıktı. Yani, 1998 yılı Ocak ayında, EMDRIA IRS (6) atama bir 501 (c) davası açtı. Bu yeni atama aksi takdirde 501 (c) olarak yasaklanmıştır üyeleri için (3) hayır kurumu birçok işlevleri sağlamak için EMDRIA izin verdi.
Bölge Koordinatörü ve Bölge Toplantısı programı resmen başlatıldı.
idari personel dört büyür.
1999

EMDRIA EMDR Yeminli Terapist belirtme ve EMDR Onaylanan Danışmanı oluşan profesyonel EMDRIA Kredi Programı (EMDR içinde sürekli eğitim) oluşan gelişim programlarını, ve Sertifikasyon Programı başlattı.
EMDRIA Sunum Paket EMDR ile ilgili sunum yapmak isteyen insanlar için yaratılmıştır.
broşür, "Profesyoneller için EMDR" oluşturuldu.
idari personel beş büyür.
2001

Klinisyen Destek Programı birkaç EMDRIA SIG en (Özel İlgi Grupları) yanı sıra, kuruldu.
Konferans öncesi EMDRIA Konferansı eklendi.
EMDRIA web sitesi yeniden tasarlandı.
idari personel altı büyür.
2002

Yönetim EMDRIA Kurulu Dernek Yöneticilerinin American Society (ASAE) harici bir organizasyon gözden davet etti. ASAE EMDRIA her yönüyle değerlendirilir ve iç yapısını güçlendirmek için dernek bütünlüğünü korumak ve daha iyi üyelerinin ihtiyaçlarını hizmet verecek programlar geliştirmek yardımcı olmak için birçok öneriler yaptı. Bu öneriler uygulanmıştır.
idari personel yedi büyür.
2003

Kurul ayrıca yönetim politikası modeline geçmek için seçildi. Politika Yönetişim açıkça İcra Direktörü, Yönetim Kurulu rolleri ve dernek tabi olacaktır hangi kurallara özetlemektedir. Bu katı tabanından, EMDRIA misyonunu yerine getirmek için devam ediyor.
Masters Series EMDRIA Konferansı eklendi.
İlk EMDRIA E-Bülten gönderildi.
2004

ASAE son öneri bir tam zamanlı profesyonel Genel Direktörü Scott Blech, CAE işe, hangi uygulanmıştır.
EMDRIA afet yardım çalışmalarında yer olanlar için, ilk listserv, Klinisyen Destek Programı listserv başlattı.
EMDRIA bir Toll-Free telefon numarasını 866.451.5200 tanıttı.
2005

EMDRIA ilk üye Anketi yürüten ve büyük tepki alır.
Uzaktan Eğitim programları EMDRIA Kredileri hazır
2006

Müşteri broşürü "EMDR nedir?" İspanyolca hazır.
EMDRIA Mart ayında yeni tasarlanan web sitesi açtı.
EMDRIA 4.000'den fazla üye büyüdü ve yeni hizmetler ve üyelerinin ilgi programları geliştirmeye devam etmektedir.
2007

EMDRIA Temel EMDR Eğitimi için yeni müfredat gereksinimleri uygulamıştır.
Ilk sayısı EMDR Uygulama ve Araştırma Dergisi yayınlandı.
2008

Francine Shapiro Kütüphanesi tanıtıldı. Kütüphane Dr. Barbara Hensley ve Northern Kentucky Üniversitesi tarafından geliştirilmiştir.
2009

EMDRIA Konferans Atlanta, GA düzenledi.
2010

EMDRIA Konferans Minneapolis, MN düzenledi.
EMDRIA Vakfı 100.000 $ bağış toplama hedefini ulaşır.
2011

EMDRIA web sitesi yeniden tasarlandı.
2014

EMDR 25. Yıldönümü yıllık EMDRIA Konferansı'nda kutladı. 1100 klinisyenler rekor sayıda katıldı.

EMDR Avrupa Konferansı düzenlendi
30 Haziran 2016

EMDR Avrupa Konferansı

EMDR Avrupa Konferansı 30 Haziran – 2 Temmuz 2017, Barselona’da düzenlenecektir.


bursaemdr.com

EMDR Kullanılan Alanlar

EMDR'ye göre psikosomatik ve/veya psikolojik rahatsızlıkların çoğunluğunun işlenmemiş anılara bağlı olması, klinik uygulama alanını giderek genişletmiş, bir çok sorunun verimli ve hızlı bir şekilde tedavisinin sağlandığı görülmüştür. 

• Depresyon
• Kişilik Bozuklukları
• Disosiyasyon 
• Panik Bozukluğu 
• Kaygı Bozuklukları
• Davranım Bozuklukları ve Özgüven Sorunları
• Performans Kaygısı
• Stres Kontrolü
• Bağımlılıklar
• Fobiler
• Migren ve Fantom Ağrı
• Kompleks Travma 

• Komplike Yas
• Cinsel ve/veya Fiziksel Taciz
• Beden Algısı Bozuklukları

• Cinsel İşlev Bozuklukları
• Rahatsız Edici Anılar
• Fobiler
• Ağrı Rahatsızlıkları
• Yeme Bozuklukları

bursaemdr.com





11 Ekim 2016 Salı

EMDR Nasıl yapılıyor?

travma ve duyarsızlaştırma

EMDR Nasıl yapılıyor?

EMDR teorisinin altyapısını oluşturan Adaptif Bilgi İşleme Modeline göre beyin, fizyolojik temelli bir sistemle, her yeni deneyim aracılığı ile kendisine ulaşan bilgiyi işler ve işlevsel hale getirir. Duygu, düşünce, duyum, imge, ses, koku gibi bilgiler işlenip ilişkili anı ağlarına bağlanarak bütünleşir. Böylece o deneyimle ilgili öğrenme gerçekleşir. Edindiğimiz bilgiler gelecekte tepkilerimizi uygun bir şekilde yönlendirmek üzere depolanmış olur.

Bu sistem normal çalıştığında ruh sağlığını ve insan gelişimini öğrenme yoluyla desteklediği için adaptif, uyumlu bir mekanizma olarak kabul edilir.


Travmatik veya çok fazla rahatsız eden olaylar yaşandığında bu sistem bozuluyor gibi gözükmektedir. Yeni bilgi işlenip mevcut anı ağına entegre olmaz. Deneyimi anlamlandırabilmek için anı ağlarındaki işlevsel bilgilerle bağlantı kurulamaz ve akıl sağlığına uygun sonuçlar çıkarılamaz. Sonuç olarak öğrenme gerçekleşmez. Duygular, düşünceler, imgeler, sesler, beden duyumları yaşandığı haliyle depolanır. Bu nedenle bugün yaşanan bazı durumlar bu izole kalmış anıları tetiklerse, kişi o anının bir kısmını ya da bütününü yeniden yaşar gibi etkilenir.

EMDR’ye göre rahatsızlıkların, olumsuz duygu, düşünce, davranış ve kişilik özelliklerinin arkasında uyum bozucu, işlev bozucu, işlenmeden ve izole bir şekilde depolanmış bu tür anılar yatar. Kişinin kendisi ile ilgili olumsuz inançları (örn: Ben aptalım), olumsuz duygusal tepkileri (başaramamaktan korkma) ve olumsuz somatik tepkileri (sınavdan önceki gece karın ağrısı) problemin kendisi değil, semptomları, bugünkü dışavurumlarıdır. Bu olumsuz inanç ve duygulara yol açan işlenmemiş anılar şimdiki zamandaki olaylar tarafından tetiklenmektedir.

Doğal afetler, büyük kazalar, kayıplar, savaş, taciz, tecavüz gibi önemli travmaların yanı sıra, başta çocukluk çağı olmak üzere her yaşta yaşanan ve etkisi travmatik olan her tür yaşantı; günlük hayatta aile, okul, iş çevresinde yaşanan olumsuz olaylar, şiddete maruz kalmalar, aşağılanmalar, reddedilmeler, ihmal ve başarısızlıklar işlenememiş anılar arasında yer alabilirler.

EMDR, bu tür izole anıların işlenmesini sağlayan fizyolojik temelli bir terapi yöntemidir. Beynin zamanında yapamadığı işlemi yapmasını sağlar. Kilitli kalmış anı ile diğer anı ağları arasında ilişki kurulması, öğrenmenin sağlanarak bilginin adaptif bir şekilde depolanması mümkün olur. Danışan artık rahatsız olmaz ve anıyı yeni ve sağlıklı bir perspektiften görür.

EMDR terapisi ile sadece semptomlar ortadan kalkmaz. Yeni bakış açısının kazandırdığı pozitif inançlar ve olumlu duygular kişinin kendisine, ilişkilerine, dünyaya bakışını da olumlu yönde değiştirip kişisel gelişim sağlar.

Son yıllarda emdr terapisinin travma ve duyarsızlaştırma alanlarındaki etkinlikleri kanıtlandıkça emdr terapisinin psikologlar ve psikiyatrist ler tarafından daha fazla tercih edildiği görülmektedir.



Kaynak
http://www.emdr-tr.org/tr-tr/content/EMDR/EMDR_Nedir.aspx

EMDR Nasıl Geliştirildi?

EMDR’nin gelişimi 1987 senesinde, Dr. Francine Shapiro’nun göz hareketlerinin rahatsız edici düşüncelerin şiddetini azaltabildiğini tesadüfen keşfetmesiyle gelişmeye başladı. Dr. Shapiro bu etkiyi travmaya maruz kalmış kişiler üzerinde bilimsel olarak inceledi ve tedavide sağlanan başarıyı gösteren çalışmasını yayınladı (Journal of Traumatic Stress, 1989).

O tarihten itibaren EMDR,elde edilen sonuçların etkisi ile tüm dünyadan terapistlerin ve araştırmacıların katkılarıyla hızla gelişti. Günümüzde EMDR, birçok farklı terapi ekollerinden ögeleri içeren, farklı tanı almış durumlara özel standartlaştırılmış protokolleri bulunan, bütüncül bir terapi yöntemidir.

Bugün EMDR terapisi Dünya üzerinde kabul görmüş ve etkinliği kanıtlanmış en etkili terapi yöntemlerinden birisidir.

Emdr Terapisi Nasıl Geliştirildi