10 Şubat 2017 Cuma

Bursa emdr

Bursa EMDR

Bursa EMDR: Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme

Bursa EMDR Göz hareketleri ile duyarsızlaştırma ve yeniden işleme (EMDR), oldukça yeni, geleneksel olmayan psikoterapi türüdür . Özellikle travma sonrası stres bozukluğunun ( TSSB ) tedavisinde popülarite artmaktadır TSSB genellikle askeri dövüş, fiziksel saldırı, tecavüz veya araba kazaları gibi deneyimlerden sonra ortaya çıkar.
İlk bakışta, EMDR psikolojik meselelere olağandışı yaklaşıyor görünmektedir. Konuşma terapisine veya ilaçlara dayanmaz . Bunun yerine, EMDR hastanın hızlı, ritmik göz hareketlerini kullanır. Bu göz hareketleri, geçmiş travmatik olayların duygusal yüklü anılarının gücünü azaltır. bursa emdr

EMDR'den Neler Bekleyebilirsiniz?

Bir EMDR tedavi oturumu 90 dakikaya kadar sürebilir. Psikolog veya psikiyatrist parmaklarınızı yüzünüzün önüne ileri geri hareket ettirecek ve bu el hareketlerini gözlerinizle takip etmenizi isteyebilir. Aynı zamanda, EMDR terapisti rahatsız edici bir olayı hatırlatır. Buna, onunla birlikte gelen duygular ve vücut hissi dahildir.
Terapist, kademeli olarak, düşüncelerinizi daha hoş olanlara kaydırmanız için size rehberlik edecektir. Bazı terapistler parmak hareketlerine el ya da ayak parmağı vurma ya da müzik dinletme gibi alternatifler kullanırlar.
Tekniği kullananlar, EMDR'nin olumsuz duyguların etkisini zayıflatabileceğini hatırlatır. Her EMDR tedavisinden önce ve sonra, terapistiniz size sıkıntı düzeyinizi değerlendirme yapmanızı isteyecektir. Umudunuz, rahatsız edici anılarınızın daha az devre dışı bırakılması olacaktır.
EMDR birçok psikolojik sorunu tedavi etmek için kullanılır.  Bu tedaviler kısaca:
  • Panik ataklar
  • Yeme bozuklukları
  • Bağımlılık
  • Anksiyete böyle bir kamu konuşma ya da dental işlemler ile rahatsızlık gibi,

EMDR ne kadar etkilidir?

1989'da psikolog Francine Shapiro tekniği geliştirdikten sonra EMDR kullanmaya 20.000'den fazla uygulayıcı eğitildi. Shapiro bir gün ormanda yürürken gözlerinin kendi yanılgı duygularının azaldığını fark etti. Daha sonra hastalarda da aynı pozitif etkiyi buldu.
EMDR, yan etki yaratmamakla birlikte güvenli bir terapidir. Tedavinin etkinliğini, çeşitli çalışmalardan elde edilen verileri bir araya getiren yayınlanmış raporlarda göstermişlerdir.

BURSA EMDR TERAPISI ILE ŞAŞIRMAYA HAZIR OLUN

Onlarca kontrollü olarak yapılan araştırma sonucunda EMDR’nin danışanların çoğunluğunda yaşanan travma sonrası stres semptomlarını etkili bir biçimde yok ettiği veya azalttığı, genellikle psikolojik sorunlar ile ilişkili olan semptomlarda da azalma sağladığı görülmüştür. EMDR birçok uluslararası sağlık ve devlet kurumu tarafından da etkili bulunmakta.
Bursa EMDR 

emdr bursa






http://bursaemdr.com/